Együtt a közös jövőért, közös kulturális örökségünkért



...

Szemináriumok



2018. május 10-én a Szabadkai Városi Múzeumban restaurátorok részére szakmai szemináriumot tartottak a A futaki Jézus Szt. Szíve-templom barokk festményeinek restaurálása témakörében. A vetítéssel egybekötött előadásokat a Falkoner Ferenc budai festő (1737–1792) című kiállításban tartották. Korhecz Papp Zsuzsanna, a Szabadkai Városi Múzeum restaurátora A barokk oltárképek restaurálása című előadását tartotta meg, Olivera Brdarić, a Tartományi Műemlékvédelmi Intézet restaurátora Hadik András portréjának restaurálásáról számolt be.

A szemináriumon megjelentek az újvidéki Művészeti Egyetem és a belgrádi Központi Restaurátorképző Intézet tanárai diákjaikkal, valamint az újvidéki Műszaki Egyetem Technológiai Karának tanárai és kutatói és számos érdeklődő.

A második szemináriumot Korhecz Papp Zsuzsanna a bajai Nagy István Képtárban tartotta 2018. október 3-án, Falkoner Ferenc: Szent Klára oltárképének (1756) restaurálása élőben címmel. Egy másik Falkoner oltárkép restaurálását bemutató előadás után ez alkalommal a közönség is részt vehetett a munka első lépéseiben a Falkoner Ferenc budai festő művészetét bemutató kiállításban.